Het huis

Op een centrale plek in de stad biedt het Wereldhuis momenteel plek voor 8 bewoners. Dit betekent dat je samen met anderen in ťťn huis woont. Je hebt allemaal een eigen compleet ingerichte kamer. De badkamer en het toilet deel je met elkaar. Er zijn verschillende keukens waar je je eigen gerechten kunt bereiden en er is een keuken waar voor cliŽnten wordt gekookt. Verder is er een gezamenlijke woonkamer en eetkamer die uitnodigen om gezellig samen te eten, spelletjes te doen of televisie te kijken. Op de binnenplaats is het in de zomer prima vertoeven en nog wat met elkaar na te praten.

 

  

Het kantoor van Het Wereldhuis is onderdeel van de locatie. Wanneer je vragen hebt kun je dan ook snel terecht bij een van de begeleiders.

 

Wie wonen er bij ons?

Onze bewoners kunnen mensen zijn uit alle culturen, ook de Nederlandse. Wij richten ons daarnaast op een specifieke doelgroep; mensen die naar Nederland zijn gekomen als vluchteling, vreemdeling, asielzoeker of slachtoffer zijn geworden van mensenhandel. De problematiek van onze bewoners is over het algemeen psychische/psychiatrische problemen, verstandelijke beperking., ontwikkelingachterstand of een combinatie van deze problemen.  

Alle bewoners verblijven geheel legaal in Nederland en zijn in het bezit van een (tijdelijke) verblijfsvergunning of zij worden via het COA Menziz RZA bij ons geplaatst als zij nog niet in het bezit zijn van een verblijfsvergunning..

Begeleid wonen

Woongroep het Wereldhuis is een begeleid wonengroep. Dat wil zeggen dat wij je begeleiden bij het wonen en alle zaken die daarbij komen kijken zoals structuur in je dagritme aanbrengen en een sociaal netwerk opbouwen. Maar ook je leren te koken of je financiŽn te beheren, je behandeling, inburgering, Nederlandse taal, werk of dagbesteding.

   

Wij zorgen dat jij met je problematiek op de juiste plek terecht komt en je je thuis kunt voelen in de Nederlandse samenleving.
We maken een toekomstplan met jou, zijn er voor je als je dat nodig hebt en onderhouden contacten met andere organisaties die voor jou belangrijk zijn.

Samengevat gaan we uit van 8 leefgebieden:
Sociaal functioneren
Psychisch en verstandelijk functioneren
FinanciŽn
Praktisch functioneren
Dagbesteding
Lichamelijk functioneren
Zingeving
Huisvesting

Je kunt
hier meer lezen over deze leefgebieden.